Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

VOLEJBALOVÉ TURNAJE

0

VOLEJBALOVÉ TURNAJE

V mezisvátečním prosincovém období se uskutečnily v městské sportovní hale na Údolní dvě volejbalové akce, jejichž pořadatelem byl volejbalový oddíl ASK Blansko.
Ve středu 27. 12. 2023 se neregistrovaní volejbalisté a volejbalistky setkali na tradičním Vánočním turnaji, jeho letošní ročník měl číslo 21. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem 10 družstev, které se utkaly nejprve systémem každý s každým ve dvou skupinách. Jednalo se o družstva především z Blanska, ale také z Adamova, Brna nebo Olešné. Po odehrání základních skupin se utkala družstva v pavouku o celkové pořadí v turnaji.
K vidění byla celá řada vyrovnaných a dramatických utkání, po jejichž skončení bylo následující pořadí turnaje:
1/ Sokol Adamov
2/ Rakeťáci ASK Blansko I.
3/ Nemocnice Blansko
4/ Volume navíc
5/ Last Minute
6/ Sebranka Brno
7/ Rakeťáci ASK Blansko
8/ Máme dosti
9/ Nebudeme poslední Olešná
10/ Makeba

Tradičně se vyhlašovaly také individuální ceny. Nejlepší hráčkou turnaje byla vyhodnocena Andrea Navrátilová (Adamov), nejlepším hráčem Erdenebaatar Naranbaatar (ASK) a nejsympatičtější hráčkou Marie Haičmanová (ASK).
Další tradiční dostaveníčko plánují amatérští volejbalisté v Blansku v dubnu, kdy se utkají na turnaji O velikonoční vajíčko.

O den později, ve čtvrtek 28. 12. 2023 se na vánočním turnaji žákyň utkala družstva kategorie U16. Tento turnaj byl pro většinu týmů přípravou na nadcházející mistrovská utkání, které budou pokračovat v měsíci lednu. Devět družstev z oddílů Sokol Letovice, Lokomotiva Břeclav, TJ Sloup, Minervy Boskovice a pořádacího ASK Blansko, bylo nalosováno do tří skupin, kde se utkaly systémem každý s každým. Po odehrání základních skupin se turnaj rozdělil výkonnostně do tří skupin a pokračovaly zápasy o celkové pořadí. To po řadě urputných bojích nakonec vypadalo takto:

1/ ASK Blansko I.
2/ TJ Sloup I.
3/ Lokomotiva Břeclav
4/ ASK Blansko II.
5/ Sokol Letovice I.
6/ Sokol Letovice II.
7/ TJ Sloup II.
8/ TJ Minerva Boskovice
9/ ASK Blansko III.

Nejužitečnější hráčky turnaje byly zvoleny Valentýna Michálková (ASK) a Nikola Sáňková (Letovice). Ceny pro všechny zúčastněné věnovalo město Blansko, firma FPO Blansko a pobočka VZP Blansko a společně je předali ředitel turnaje Michal Souček a šéftrenér mládeže ASK Blansko Arnošt Gottinger. Většinu utkání odřídila dvojice rozhodčích Matěj Souček a Tobias Jurášek za což jim patří velký dík. Stejně tak děkujeme všem pořadatelům, fanouškům i partnerům obou akcí za jejich podporu a jménem volejbalového oddílu ASK Blansko přejeme všem úspěšný rok 2024.
-MS-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.