Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Voda 2023

0

Volejbalisté na vodě
Po úspěšné sezoně se rozhodlo vedení volejbalového oddílu ASK Blansko zpestřit si lení přípravu společným vodáckým dobrodružstvím.
V neděli 16. 7. 2023 se vydala volejbalová výprava mladých blanenských volejbalistů směr Vyšší Brod, aby na raftech splavili naši největší vodáckou řeku Vltavu. Naše putování mělo start pod hrází vodního díla Lipno a končilo ve Zlaté Koruně. Kromě vodáckých aktivit nechybělo ani každodenní volejbalové večerní tréninky.
První den nás čekalo po náročné vlakové cestě na zahřátí a aklimatizaci prvních necelých 10 km po celkem klidné vodě se třemi jezy až k ubytování v kempu Rožmberk. Navštívili jsme zde stejnojmenný hrad Rožmberk, který nás uchvátil svými nádhernými výhledy na řeku a okolí.
Druhý den byla na programu nejdelší vodní etapa Rožmberk – Český Krumlov, necelých 25 km. Po vydatné snídani zvedáme kotvy a čeká na nás nejnáročnější úsek plavby, která nabízí od každého něco. Samozřejmě i několik jezů a občerstvovacích stanic. Po ubytování ve vodáckém kempu Nové Spolí, následovala prohlídka nádherného historického jádra Českého Krumlova.

Poslední den plavby nás čeká méně náročná a odpočinková trasa s délkou cca 15 km. Projíždíme celý Český Krumlov a obdivujeme výhledy na historické centrum a zámek, které jsou už desítky let zapsány na seznamu památek UNESCO. Po necelých 5 hodinách plavby malebnou krajinou lesů a luk kotvíme v kempu Zlatá Koruna. Na protějším břehu nás vítá monumentální klášter, jeden z největších v Čechách, jehož prohlídkou završujeme tento den.

Po noclehu následoval přesun na vlakovou stanici a přes České Budějovice a Brno návrat k domovu. Celkem jsme během našeho putování na 6-ti místných raftech ujeli přes 50 km, během kterých jsme zvládli v pohodě všechny jezy, poznali tento nádherný kout naší vlasti, řadu památek a prostě užívali jsme si společně léta.

Michal Souček,
předseda volejbalového oddílu
ASK Blansko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.