Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

REKAPITULACE TURISTICKÉHO POCHODU

0

REKAPITULACE TURISTICKÉHO POCHODU

Po dvouleté pauze, zapříčiněné covidovou pandemií, znovu obnovila naše organizace v sobotu 26. března 2022 jarní turistický pochod, známý veřejnosti pod prozaickým názvem, Za sněženkou do Krasu. Tohoto, letos již 39. ročníku, se sluncem zalitou přírodou a skvělým, ba přímo ukázkovým počasím, na cestu v různých dálkových kategoriích, vydalo celkem 200 turistů. Potěšením pro pořadatele byla i skutečnost, že většina z nich byli děti, nejmladším počínaje již od jednoho roku. Počty „ pochodujících “ na jednotlivých trasách:

Trasa 10 km – celkem 150 účastníků
Trasa 25 km – celkem 38 účastníků
Trasa 35 km – celkem 12 účastníků

Nejstarším účastníkem byl pan Pechr z Ráječka, ročník 1938 a nejmladším dítětem Vašík Staněk z Kotvrdovic, narozen 26.4.2021. Nejvzdálenějšími účastníky byly turisté ze španělského Baskicka.

Pročítám – li s dnešním odstupem poznámky, zápisy a hodnocení v Kronice, tak veškeré bez nadsázky hovoří o zvolených trasách a organizaci pouze v superlativech. Jediné připomínky, což bych tak ale nenazval, víceméně jako podnět byly k trase 10 a 25 km, že je mezi nimi velký odstup a zda by tam nemohla být vložena ještě navíc trasa 15 km. Dalším vznešeným požadavkem byl dotaz, zda neuvažujeme obnovit trasu 50 km, která bývala u vyspělých a zdatných turistů velmi oblíbená. Oběma připomínkám se pořadatelé nebrání a na nejbližší schůzce tyto možnosti projednají. O výsledku jednání bude turistická veřejnost informována. Navíc hodláme přepočítat kilometráž současných tras.

Za TJ ASK a organizátory turistického pochodu
Josef Hrazdíra, předseda RK TJ ASK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.