Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Volejbalisté na vodě

0

Po nepříliš bohaté sezoně na utkání a trénování se rozhodli členové volejbalového oddílu ASK Blansko zpestřit si léto společným vodáckým dobrodružstvím.

A tak se v neděli 18. 7. vydalo 16 hráčů, hráček a rodičů směr Vyšší Brod, aby na raftech splavili naši největší vodáckou řeku Vltavu. Naše putování mělo start ve Vyšším Brodě a končilo ve Zlaté Koruně.

První den nás čekalo na zahřátí a aklimatizaci po dlouhé cestě vlakem prvních necelých 10 km po celkem klidné vodě se třemi jezy až k ubytování v kempu Rožmberk. Navštívili jsme také stejnojmenný hrad Rožmberk, který nás uchvátil svými nádhernými výhledy na řeku a okolí.

Druhý den byla na programu nejdelší etapa Rožmberk – Český Krumlov, necelých 25 km. Po vydatné snídani zvedáme kotvy a čeká na nás časově nejnáročnější plavba, která nabízí od každého něco. Samozřejmě i několik jezů a občerstvovacích stanic. Po ubytování ve vodáckém kempu Nové Spolí, následovala prohlídka historického jádra Českého Krumlova, medvědí příkop nebo vyhlídková věž.

Poslední den plavby nás čeká nenáročná a odpočinková trasa s délkou cca 15 km . Projíždíme celý Krumlov s dech beroucími výhledy na historické centrum Českého Krumlova. Z vodní hladiny obdivujeme zámek a město, které jsou už desítky let zapsány na seznamu památek UNESCO.  Po necelých 5 hodinách plavby malebnou krajinou lesů a luk zakotvujeme v kempu Zlatá Koruna. Na protějším břehu nás vítá monumentální klášter, jeden z největších v  Čechách, jeho prohlídkou završujeme tento den.

Po noclehu následoval přesun na vlakovou stanici a přes České Budějovice a Brno návrat k domovu. Celkem jsme za 2,5 dne ujeli na 5-ti místných raftech kolem 50 km, během kterých jsme spluli v pohodě všechny jezy, poznali tento nádherný kout naší republiky, řadu památek a prostě užívali jsme si společně toho, co nám v uplynulém roce nebylo příliš dopřáno.

MS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.