Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Atletický podzim z říše snů

0

Podzimní šňůru závodů začalo naše družstvo přípravek na krajském finále 19.9. ve Slavkově. Pod vedením trenérky Martiny Hlaváčkové naši nejmladší vybojovali krásné třetí místo v konkurenci třinácti týmu celého Jihomoravského kraje.

Ve stejný víkend měly naše žákyně vrchol sezóny v podobě Mistrovství České republiky jednotlivců v Třinci. Jednou z nejúspěšnějších atletek tohoto mistrovství se stala Veronika Jakusidisová, která pro blanenský oddíl získala dvě zlata ze sprintů na 60 m a 150 m. Ale toto mistrovství pro klub ASK Blansko přepisovalo historii, když naše družstvo děvčat ve štafetě na 4×60 m získalo bronz. Štafeta běžela ve složení Dominika Bezdíčková, Natálie Polčková, Kristýna Nollová a Veronika Jakusidisová.

Hned za dva dny 22.9. čekalo naše mladší žáky Mistrovství Jihomoravského kraje a opět se naši atleti v konkurenci závodníků z celého kraje neztratili. Všichni naši atleti získali umístění v TOP 10 a mnoho osobních výkonů. Třešničkou pro náš klub byla bronzová medaile Patrika Filky z vrhu koulí 3 kg.

Naše družstvo žákyň se v neděli 27.9. zúčastnilo Mistrovství Moravy a Slezska družstev v Břeclavi, z kterého postupují čtyři družstva na Mistrovství ČR, které se koná 4.10. v Kolíně. Náš sen se stal skutečností, když holky skončily na čtvrtém postupovém místě a opět byla přepsána historie blanenské atletiky.

Na závěr, aby toho nebylo dost, na státní svátek 28.9. zajeli naši mladší žáci na Mistrovství Moravy a Slezska do Olomouce. Počasí tentokrát atletům moc nepřálo, ale i tak naši mladí atleti zaznamenali mnoho kvalitních výsledků v TOP 10.

Žákyně 4.10. v Kolíně zakončily letošní sezónu krásným osmým místem na Mistrovství ČR družstev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.