Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Olympiáda dětí a mládeže – Atletika

0

V posledním červnovém týdnu probíhala v Libereckém kraji Olympiáda dětí a mládeže. Naše zraky se upínaly k atletickému stadionu v Jablonecké místní části střelnice. Atletický klub ASK Blansko měl na této akci dvě zástupkyně a to v mladším žactvu Dominiku Bezdíčkovou a ve starším žactvu Veroniku Jakusidisovou.

Obě holky patřily k horkým favoritkám na zisk medailí ve svých disciplínách. Obě startovaly v běhu na 300 m a skoku vysokém, byly také nominovány do smíšených štafet.  Atletické soutěže se skládaly s kvalifikací kde holky na 300 m postupovaly s nejlepšími časy do finálových bojů a i ve skoku vysokém s přehledem postoupily. Ve finále obě zaběhly nové osobní výkony když Veronika doběhla třetí v čase 39.75 a Dominika doběhla také na třetím místě  čase 41.18 když jí k druhému místu chybělo 6 setin sekundy. Ve skoku vysokém bohužel holky nepředvedly své nejlepší výkony když Veronika skončila těsně pod stupni a to na čtvrtém místě výkonem 1.63 cm a Dominika na místě šestém výkonem 153 cm. Holky ještě běžely štafetu kde Veronika ve starším žactvu skončila opět na nepopulárním čtvrtém místě a štafeta mladších skončila na dvanáctém místě. Holky tak přispěly nejen k prvnímu místu atletek v pořadí krajů ale i do celkového pořadí kde Jihomoravský kraj skončil na třetím místě.

Za náš oddíl byl ve výpravě ještě trenér Blanenské atletiky pan Jiří Ošlejšek. Holkám blahopřejeme k vynikajícím výkonům a reprezentaci města Blanska a kraje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.