Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Kulturisti z ASK Blansko

0

Soutěžní cvičenci z Oddílu kulturistiky ASK Blansko měli dva týdny v květnu velice náročné. Chystali se totiž na Mistrovské soutěže na MM a MČR v jarní části soutěžní sezóny 2019. Někteří dokonce ještě absolvovali před těmito soutěžemi Extrifit cup anebo následně RCO CUP. Pro všechny juniory a dorostence to byla jejich první soutěžní sezóna. V nabité konkurenci se ale vůbec neztratili a s hrdostí reprezentovali ASK Blansko.

Lukáš Opatřil v kategorii kulturistika starší dorost do 65 kg skončil na Moravě 4. Avšak na republice již startoval ve svojí vypsané kategorii mladší dorost a vybojoval krásné 3. místo. Dále v dorostu v kategorii physique do 168 cm startoval Bohumil Klimeš, který na Moravě skončil 4. a na republice 5.

V juniorských kategoriích jsme měli 3 zástupce. V kulturistice do 70 kg reprezentoval ASK Dominik Kvíčala na Moravě, z nabitého startovního pole se probojoval do finále, kde skončil na krásném 6 místě. Na republice ještě ve větší konkurenci do finále nepostoupil. Dominik Sekanina soutěžil v kategorii physique junior nad 178 cm. Na Moravě skočil na 4. místě, na republice skončil na 6. místě a na Extrifit cupu na 5. místě. Měli jsme i jednu reprezentantku v bikiny fitness junior nad 168 cm. Bohužel Irena Kozelková na Moravě skončila 10. a tak na republiku již nepokračovala.

V mužských kategoriích kulturistiky reprezentují ASK Blansko Jiří Minařík, který skončil na mistrovství Moravy v kategorii nad 90 Kg na 5. místě. V kategorii do 90 Kg Tomáš Vondál, nejaktivnější závodník. Získal na Moravě 7. místo v dobře obsazené kategorii. Na republice rovněž nepostoupil do finále, avšak na RCO fitness cupu obsadil 3 místo.

V kategorii Masters má ASK jednoho zástupce. Tím je Vladimír Kopecký. Ten se účastnil republiky v kategorii masters 50-59 let a obsadil 5. místo.
Všichni závodníci podali pěkné výkony a nabrali další zkušenosti pro další aktivní činnost v tomhle krásném sportu.

Text: Ing. Bc. Marek Pokorný, trenér oddílu kulturistiky ASK Blansko
Foto: zdroj Ronnie.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.