Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Začátek atletického roku ve znamení hal

0

Začátek atletického roku ve znamení hal

Jako každý rok i letošní začátek nového roku patřil atletickým halám, kde se atletům z blanenského klubu ASK Blansko nad očekávání dařilo. Vše začalo v lednu přebory Moravské Slávie, kde se kromě mladšího žactva zúčastnili i naši nejmenší z přípravek a vedli si nad míru úspěšně. Když ve starších přípravkách Eliška Zamazalová vyhrála 600 m a Denis Ellinger na téže trati doběhl pro třetí místo v mladších žácích. Jeho bratr Šimon Ellinger na 600 m obsadil  třetí místo a neztratila se ani Zuzka Jandáková, která si vytvořila nové osobní rekordy. V nejmladší přípravce nás úspěšně reprezentovala Daniela Bezdíčková, která získala tři medaile a to stříbro z dálky, zlato z 60 m a 400 m. Pozadu nezůstaly ani Veronika Brázdová, které unikl bronz z dálky jen na pokusy a Róza Hejlková. Obě si opět vytvořily v ostatních disciplínách nové osobní rekordy. Na posledních závodech v Ostravě Kids Athletics Poruba 2019 získal Radek Malits třetí místo v hodu míčem, zde se dařilo i ostatním a to především na tratích 600 m.

Naši starší atleti měli o trošku náročnější program. Zúčastnili se otevřených přeborů Moravskoslezského kraje, mistrovství Jihomoravského kraje, mistrovství Moravy a Slezska, mistrovství České republiky ve vícebojích, Kids Athletics Poruba 2019 a dvou mítinků ve skoku vysokém. Zde jen upozorníme na ty největší úspěchy. Ke stálicím ve sbírání medailí z vrcholných podniků patří Veronika Jakusidisová, která i přes přestup o kategorii výš (starší žákyně) opět potvrzuje, že bude patřit k nejlepším. Veronika brala krásné třetí místo z mistrovství MMaS ve vícebojích a deváté místo z MR ČR ve stejné disciplíně. Z MMaS jednotlivců brala 3. místo ze 150 m a 300 m. V mladších žákyních nám dělá obrovskou radost Dominika Bezdíčková, která se stala přebornicí Jihomoravského kraje ve výšce, na 60 m a 150 m. Na MMaS brala zlato z 300 m, stříbro ze 150 m a bronz na 60 m. Největší radost nám však udělala na posledních závodech v Ostravě, kde si vytvořila nový osobní rekord na 800 m a to s časem 2:22:50. Další nadějí je žákyně Natálie Poláčková, která získala z přeboru Jihomoravského kraje třetí místo ve skoku do dálky a neustále se v této disciplíně zdokonaluje. Na MMaS nás také potěšila štafeta mladších žákyň, u které jsme po odchodu dvou dívek do starších žákyň částečně pochybovali o tom, jak to bude děvčatům běhat, ale čtvrté místo je obrovským příslibem pro letní sezónu.

Na závěr všem zúčastněným patří obrovské díky za předvedené výkony a reprezentaci nejen oddílu atletiky ASK Blansko, ale i města a hlavně za to, že potvrzují, že blanenská atletika patří ke špičce nejen v kraji, ale i v České republice. V letošním roce budete vídat naše atlety nejen na okresních tratích, ale po dlouhé době budou postavena družstva přípravek, mladších žáků a žákyň, dorostenek a žen. Ze závodů na našem stadionu se můžete těšit na tradiční Memoriál Věry Bušové Gilkové, základní kola přeborů přípravek a mladších žáků a žákyň a Krajské finále družstev mladších žáků a žákyň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.